طريقة عمل الحواوشى
المقادير
- 4 x عدد رغيف عيش بلدى
- 2 x معلقة كبيرة زيت ذرة
- 1 x معلقة صغيرة ملح
- 1 x كيلو لحمة مفرومة (ملبسة أو فيها نسبة دهن متوسطة)
- 1 x معلقة صغيرة قرنفل
- 1 x معلقة صغيرة جنزبيل (طازج مبشور أو بودر)
- 1 x عدد بصلة (مقطعة لقطع صغيرة)
- 1 x كوب فلفل أحمر حلو (مقطع لقطع صغيرة)
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
- 1 x معلقة صغيرة قرفة
- 1 x معلقة صغيرة شطة
الخطوات
- هنخلط كل المقادير فى بولة كبيرة ونعجنها كويس.
- هنقسم اللحم لأربع كرات وهنعمل فتحة فى ارغفة العيش علشان نحشيه.
- هنفرد كرات اللحم كويس جدا جوة الرغيف ونقفله ونضغطه كويس باليد.
- هنحط الرغيف على الوجه المطفى من ورق الفويل وندهنه من الناحيتين بشوية زيت قليليين جدا بس علشان ميلزقش فى الفويل ونقفل عليه كويس.
- على صاجة الفرن هنفرد ورق زبدة وندهنه بالزيت ونحط عليه الأرغفة المغلفة بالفويل وتدخل الفرن على درجة حرارة 180 لمدة 20 دقيقة.
- بعد 20 دقيقة هنقلب الأرغفة على الوش التانى ونسيبها فى الفرن 20 دقيقة كمان. وبكده يكون الحواوشى جاهز للتقديم.. بالهنا والشفا.
0 التعليقات: