Home
›
المطبخ
›
طريقة عمل طاجن المكرونة بالفرن 2017
طريقة عمل طاجن المكرونة بالفرن 2017

- 4 x معلقة كبيرة خل
- 4 x عدد فص ثوم مهروس
- 3 x عدد ليمونة (معصورة)
- 1 x معلقة صغيرة ملح
- 1 x عدد بصلة (مقطعة)
- 1 x عدد مكعب مرقة دجاج
- 1 x معلقة كبيرة صلصة طماطم
- ½ x معلقة صغيرة بهارات
- ½ x كيلو مكرونة (مسلوقة)
- ½ x معلقة صغيرة كمون
- ½ x كيلو طماطم
- ¼ x كيلو لحمة مفرومة
- ¼ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
الخطوات
- ﻧﺸﻮﺡ ﺍﻟﺒﺼﻠﺔ ﻓﻲ ﺯﻳﺖ ﺍﻭ ﺯﺑﺪﺓ ﻣﻊ ﺯﻳﺖ ﺛﻢ ﻧﻀﻴﻒ ﺍﻟﻠﺤﻢ ﺍﻟﻤﻔﺮﻭﻡ ﻣﻊ ﺑﻬﺎﺭﺍﺕ ﻭﻓﻠﻔﻞ أسود ﻭﻧﻐﻄﻴﻬﻢ ﺣﺘﻲ ﺗﺼﺒﺢ ﺍﻟﻠﺤﻤﺔ ﻟﻮﻧﻬﺎ ﺑﻨﻲ.
- ﺛﻢ ﺗﻀﺎﻑ ﺍﻟﻄﻤﺎﻃﻢ ﻭﻧﺘرﻜﻬﻢ ﻳﺘﺴﺒﻜﻮﺍ ﻧﺼﻒ ﺗﺴﺒﻴﻜﺔ ﻣﻊ ﻣﻜﻌﺐ ﻣﺮﻗﺔ ﻭﻣﻌﻠﻘﺔ ﻣﻌﺠﻮﻥ ﺻﻠﺼﺔ ﻃﻤﺎﻃﻢ.
- ﺗﺠﻬﻴﺰ ﺩﻗﺔ ﺍﻟﺜﻮﻡ (4 ﻣﻌﻠﻘﺔ ﺧﻞ +ﻋﺼﻴﺮ ﻟﻴﻤﻮﻥ +ﺷﻄﺔ+ﺛﻮﻡ ﻣﺒﺸﻮﺭ +ﻛﻤﻮﻥ +1/4 ﻛﻮﺏ ﻣﺎﺀ)ﻧﺨﻠﻄﻬﻢ ﺛﻢ ﻧﻀﻴﻔﻬﻢ ﻋﻠﻲ ﺍﻟﺼﻠﺼﺔ ﺑﻌﺪ ﻣﺎ ﺗﺘﺴﺒﻚ.
- ﺛﻢ ﻧﺨﻠﻂ ﺟﺰﺀ ﻣﻦ ﺍﻟﺼﻠﺼﺔ ﺑﺴﻴﻂ ﻋﻠﻲ ﺍﻟﻤﻜﺮﻭﻧﺔ ﻭﻧﺨﻠﻂ ﺍﻟﻤﻜﺮﻭﻧﺔ ﻣﻊ ﺍﻟﺼﻠﺼﺔ.
- ﺛﻢ ﻧﻀﻊ ﻓﻲ ﻃﺎﺟﻦ ﺟﺰﺀ ﻣﻦ ﺍﻟﺼﻠﺼﺔ ﺛﻢ ﻋﻠﻴﻬﺎ ﻃﺒﻘﺔ ﻣﻜﺮﻭﻧﺔ. ﺛﻢ ﻧﻀﻊ ﻋﻠﻲ ﺍﻟﻤﻜﺮﻭﻧﺔ ﻣﻌﻠﻘﺔ ﻣﻦ ﺻﻠﺼﺔ ﺍﻟﻠﺤﻢ ﺑﺎﻟﺪﻗﺔ.
- ﺛﻢ ﻃﺒﻘﺔ ﻣﻜﺮﻭﻧﺔ ﻭﻋﻠﻲ ﺍﻟﻮﺟﻪ ﺟﺰﺀ ﻣﻦ ﺍﻟﺼﻠﺼﺔ ﺛﻢ ﺍﻟﻔﺮﻥ ﻭﻧﻐﻄﻴﻬﺎ ﺑﻮﺭﻕ ﻓﻮﻳﻞ ﻭﻧﺪﺧﻠﻬﺎ ﺍﻟﻔﺮﻥ حتى تنضج. تقدم ساخنة .بالهنا والشفا
0 التعليقات: