طريقة عمل لحمة الراس بالصور2017
لسلام عليكم ورحمة الله وبركاته النهاردة بقي عزيزتي حواء جبتلك مجموعة من الاكلات اللي هتفيدك ف العيد كلنا عارفين ان عيد الاضحي في عزومات الاهل والاقارب واللمة بتحلي فيه علشان كدة النهاردة هتتعلمي معايا طريقة جديدة لعمل لحمة الراس وهي لحمة الراس بالقرفة وعصير الطماطم هل تعلمي ان لحم الراس بها الكثير من البروتينات ومفيدة جدا للانسان وتستخدمها السيدات ف المغرب لعمل الكسكسي وايضا يعشقونها المصريين ف الاكل لانها مغذية جدا بس النهاردة جايبالكم طريقة جديدة للحم الراس وهي لحمة الراس بالقرفة وعصير الطماطم اليك
المقادير:
3-1عيدان من القرفة
![قرفة لعمل لحمة الراس بالقرفة وعصير الطماطم](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/3-%D8%A7%D8%B9%D9%88%D8%A7%D8%AF-%D9%82%D8%B1%D9%81%D8%A9.jpg)
قرفة لعمل لحمة الراس بالقرفة وعصير الطماطم
2-ملح
![ملح لعمل لحمة الراس بالقرفة وعصير الطماطم](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/%D9%85%D9%84%D8%AD-%D8%B7%D8%B9%D8%A7%D9%85-300x200.jpg)
ملح لعمل لحمة الراس بالقرفة وعصير الطماطم
2-3كوب طماطم
![كوبين من الطماطم لعمل لحمة الراس بالقرفة وعصيرالطماطم](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/2-%D9%83%D9%88%D8%A8-%D8%B7%D9%85%D8%A7%D8%B7%D9%85-279x300.png)
كوبين من الطماطم لعمل لحمة الراس بالقرفة وعصيرالطماطم
4-بصلتين شرائح
![شرائح البصل لعمل لحمة الراس بالقرفة وعصير الطماطم](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/%D8%B4%D8%B1%D8%A7%D8%A6%D8%AD-%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%B5%D9%84.jpg)
شرائح البصل لعمل لحمة الراس بالقرفة وعصير الطماطم
5-بهارات
![بهارات لعمل لحمة الراس بالقرفة وعصير الطماطم](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/%D8%A8%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%87%D9%86%D8%AF%D9%8A%D8%A9-7-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D8%A8%D9%84-300x179.jpg)
بهارات لعمل لحمة الراس بالقرفة وعصير الطماطم
6-قليل من القرنفل عبارة عن وحدات
![قرنفل وحدات لعمل لحمة الراس بالقرفة وعصير الطماطم](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/%D9%82%D8%B1%D9%86%D9%81%D9%84-%D9%88%D8%AD%D8%AF%D8%A7%D8%AA-300x281.jpg)
قرنفل وحدات لعمل لحمة الراس بالقرفة وعصير الطماطم
7-زيت
![قليل من الزيت لعمل لحمة الراس](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/spoon-of-olive-oil-285x427-%D9%82%D9%84%D9%8A%D9%84-%D9%85%D9%86-%D8%A7%D9%84%D8%B2%D9%8A%D8%AA-200x300.jpg)
قليل من الزيت لعمل لحمة الراس
8-فلفل اسمر
![فلفل اسمر لعمل لحمة الراس بالقرفة وعصير الطماطم](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/%D9%81%D9%84%D9%81%D9%84-%D8%A7%D8%B3%D9%85%D8%B1-%D9%85%D8%B7%D8%AD%D9%88%D9%86.jpg)
فلفل اسمر لعمل لحمة الراس بالقرفة وعصير الطماطم
9- بصلتين مقطعتين شرائح
![بصلتين شرائح لعمل لحم الراس بالقرفة عصير الطماطم](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/%D8%B4%D8%B1%D8%A7%D8%A6%D8%AD-%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%B5%D9%84-1.jpg)
بصلتين شرائح لعمل لحم الراس بالقرفة عصير الطماطم
طريقة عمل لحمة الراس بالقرفة وعصير الطماطم:
1- توضع لحم الراس في حلة وتغطيها بالماء وتضاف عليها البهارات والملح والفلفل وترفعيها علي النار
![لحمة الراس بالقرفة وعصير الطماطم](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/hqdefaul-%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%82%D8%A9-%D8%B9%D9%85%D9%84-%D9%84%D8%AD%D9%85%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%A7%D8%B3-300x225.jpg)
لحمة الراس بالقرفة وعصير الطماطم
2-احضري طاسة وضعي بها زيت والبصل وعصير الطماطم حتي يذبل البصل وضعي عليها القرنفل والقرفة وقلبيها جيدا وقبل ان تنضج ضعي اليها صلصة الطاطم وتغطيها وتترك علي نار هادئة لتنضج وتقدم هكذا بنفس الشكل الشهي
![لحمة الراس بالقرفة والطماطم من مطبخ فتكات 2017](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/3dlat.com_14135741952-gplm-hgvhs-fjkq-300x180.jpg)
لحمة الراس بالقرفة والطماطم من مطبخ فتكات 2017
ندخل علي طريقة اخري هي طريقة عمل لحمة بالزعفران والزبادي
المقادير:
2-1 معلقة كبيرة من الزيت
![زيت لعمل لحمة الزعفران والزبادي](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/olive-oil-spoon%D9%85%D8%B9%D9%84%D9%82%D8%A9-%D8%B2%D9%8A%D8%AA-%D9%84%D8%B9%D9%85%D9%84-%D9%84%D8%AD%D9%85%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86-300x300.jpg)
زيت لعمل لحمة الزعفران والزبادي
2-ربع كيلو بصل
![بصل لغمل لحمة بالزعفران والزبادي](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/%D8%A8%D8%B5%D9%84-%D9%84%D8%B9%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%84%D9%84%D8%AD%D9%85%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D9%8A-300x262.jpg)
بصل لغمل لحمة بالزعفران والزبادي
3-ربع كوب لبن
![لبن لعمل لحمة الزعفران والزبادي](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/%D9%84%D8%A8%D9%86.jpg)
لبن لعمل لحمة الزعفران والزبادي
22-4معلقة من الزنجبيل كبيرة
![زنجبيل لعمل لحمة الزعفران والزبادي](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/Ground-ginger-%D8%B2%D9%86%D8%AC%D8%A8%D9%8A%D9%84-%D9%84%D8%B9%D9%85%D9%84-%D8%A7%D9%84%D9%84%D8%AD%D9%85%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D9%8A-300x160.jpg)
زنجبيل لعمل لحمة الزعفران والزبادي
5-علبة قشدة صغيرة
![علبة قشدة للحمة الزعفران والزبادي](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/%D8%B9%D9%84%D8%A8%D8%A9-%D9%82%D8%B4%D8%AF%D8%A9-%D9%84%D9%84%D8%AD%D9%85%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88%D8%A7%D9%84%D9%81%D8%A7%D9%86%D9%8A%D9%84%D8%A7-294x300.jpg)
علبة قشدة للحمة الزعفران والزبادي
6-معلقة صغيرة من الحبهانالمطحون
![حبهان لعمل لحمة الزعفران والزبادي](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/%D8%AD%D8%A8%D9%87%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B7%D8%AD%D9%88%D9%86.jpg)
حبهان لعمل لحمة الزعفران والزبادي
7- زعفران منقوع في مياة او مياة زعفران
![مياة زعفران لعمل لحمة الزعفران والزبادي](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/%D9%85%D9%8A%D8%A7%D8%A9-%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86-225x300.jpg)
مياة زعفران لعمل لحمة الزعفران والزبادي
8-ملح
![ملح لعمل لحمة الزعفران والزبادي](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/Salt-%D9%85%D9%84%D8%AD-%D9%84%D8%B9%D9%85%D9%84-%D9%84%D8%AD%D9%85%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D9%8A-1-300x225.jpg)
ملح لعمل لحمة الزعفران والزبادي
9-كيلو من اللحم مقطعة وسط
![لحمة لعملها بالزعفران والزبادي](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/%D9%84%D8%AD%D9%85%D8%A9-%D9%84%D8%B9%D9%85%D9%84-%D9%84%D8%AD%D9%85%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D9%8A-300x253.jpeg)
لحمة لعملها بالزعفران والزبادي
10-علبة زبادي
![زبادي لعمل لحمة الزعفران والزبادي](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D9%8A-%D9%84%D8%B9%D9%85%D9%84-%D9%84%D8%AD%D9%85%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D9%8A-1-300x203.jpg)
زبادي لعمل لحمة الزعفران والزبادي
11- بهارات
![بهارات لعمل لحمة الزعفران والزبادي](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/bharat_731889_large%D8%A8%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-300x180.jpg)
بهارات لعمل لحمة الزعفران والزبادي
اليك الطريقة:
1-توضع حلة علي النار وتضعي فيها زيت مقطع فيها البصل ويقلب حتي يصبح بنيا فاتحا
![بصل بالزيت لعمل لحمة الزعفران والزبادي](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/%D8%A8%D8%B5%D9%84-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B2%D9%8A%D8%AA-300x225.jpg)
بصل بالزيت لعمل لحمة الزعفران والزبادي
2ثم تقومي باضافة اللحمة الي البصل حتي تتشرب جيدا وقومي باضافة البهارات والزبادي اليها والملح وقلبيها جيدا
![لحمة بالبصل لعمل لحمة الزعفران والزبادي](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/%D9%84%D8%AD%D9%85%D8%A9-%D8%A8%D8%A8%D8%B5%D9%84-%D9%88%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D9%8A-300x225.jpg)
لحمة بالبصل لعمل لحمة الزعفران والزبادي
3ثم تقومي بخلط الزعفران واللبنمع القشدة والحبهان وتقلبيهم جيدا مع اللحم وتضيفي اليها كوب من الماء
![خليط الزعفران مع القشدة واللبن لعمل لحمة الزعفران والزبادي](https://www.fatakat-a.com/wp-content/uploads/%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B9-%D9%84%D8%A8%D9%86-%D9%88%D8%A8%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%84%D8%B9%D9%85%D9%84-%D9%84%D8%AD%D9%85%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D9%8A-300x224.jpg)
خليط الزعفران مع القشدة واللبن لعمل لحمة الزعفران والزبادي
0 التعليقات: